Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves Testvéreim!

Isten, és a mi Urunk Jézus Krisztus szeretete, nem megrögződés, hanem az a tény hogy a többi emberhez képest mi nem vagyunk vakok, hanem Isten felnyitotta a szemünket. "Láss!  Hited   meggyógyított   téged."  (Lk 18,35-43) Ám ez a látás nem éppenséggel a szó szerint fizikai értelembe vett  látás. Isten azért engedte, hogy lássunk, hogy dicsőíthessük őt, és a törvényei szerint éljünk.

A mai világban egy ember sem tud olyan módon élni, ahogyan az a szó szerinti Isteni törvényeket megtartsa. Viszont törekednünk kell arra, hogy életmódunk, és életvitelünk minél közelebb álljon az Istenbe vetett hitünkhöz.

Álljunk meg egy pillanatra, és gondolkozzunk! Az elmúlt 24 órában mi olyant tettem, vagy mondtam, ami kedves lehetett Istennek. És mi olyant tettem, vagy mondottam, ami megalázta hitemet?

Mi emberek, képesek vagyunk ösztönösen, a mélyebb érzelmek, és elvek mellőzésével, elhamarkodottan dönteni, ami az adott pillanatban helyesnek tűnik, de a későbbiekben mélyebben belegondolva mégis helytelennek bizonyul.

Mondjuk erre: „Tévedni emberi dolog”

És valóban az!

Megbocsájtani, és belátni a tévedésünket, és azt megbánni, no az az Isteni!

Kedves Testvéreim!

Lassan közeleg az év egyik fontos ünnepe, a Szent Karácsony! Próbáljuk lelkünket megtisztítani, szívünket a szeretet felé fordítani, hogy méltóképpen ünnepelhessük meg Krisztus Urunk születésének ünnepét.

Próbáljunk meg odafigyelni másokra is. Barátainkra, kollegáinkra, szeretteinkre. És ne csak azért mert karácsony ünnepe közeleg. Éljünk úgy, olyan szeretetben és békességben mintha az év minden napján karácsony lenne!

 

Isten Áldásával:

 

Gertner atya

Keller atya