Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

  Egyház szoba szabályzat


 

 

 

 

 


A szoba alapítása

 

 

 

Az Egyház szobát azért alapítottuk , hogy segítséget , elfoglaltságot , érdeklődést  nyújtson azon chatelők számára is , akik esetlegesen semelyik vallási csoportba nem tartoznak , még is érdeklődést mutatnak a biblia és a Rk. vallás iránt. Célunk,hogy megismertessük a  vallást, Bibliát , Egyházi témákat olyan megvilágításból,hogy az ténylegesen érthető,érdekes, és figyelemfelkeltő legyen. A chaten nem kimondottan "papolni" szeretnénk.Nem kimondottan imádságokat mondani  ezzel elijesztve az esetleges érdeklődöket.Ilyen szoba van bőven. Előadásmódunk , stílusunk eltér a többi hasonló témával foglalkozó szobától. Megpróbálunk közvetlenebb módon közelíteni , érthetőbbé tenni az adott beszélgetés témáját , ember barátibb előadás módot kialakítva ezzel.

 
Viselkedések - megnyílvánulások

 

 

 

Aki úgy gondolja,hogy nem vagyunk papok,természetesen elfogadjuk álláspontját,de megkérjük,hogy a szobában normálisan,kultúráltan viselkedjen.Tartózkodjon a csípő , bántó megjegyzésektől , a lejáratástól. Aki csak ezért látogat el a szobánkba , hogy elmondja , hogy mi nem is vagyunk papok, illetve ezekre célzást tegyen ,rendben van,elolvassuk , de utána már nem vagyunk hajlandóak továbbolvasni.Bábellel jutalmazzuk. Javaslom, hogy ha elengedhetetlen vágyat érzel hogy tiszteletlenül ezt a megnyílvánulást csináld, akkor  kérlek ne a szobát (, az adott témát , magát amit képviselünk ) bántsd ezzel,inkább írd meg az e-mail címre Nekünk. kelleratya.egyhaz.gertneratya@gmail.com

Közöljük továbbá,hogy az esetleges csipkelődéseket,lejáratásokat,csúfolódásokat,téma megzavarásokat,szemtelenkedéseket , is bábellel jutalmazzuk.

A ránk vonatkozó bántó ( lehet gúnyos , kétértelmű ) megjegyzéseket bábellel jutalmazzuk.
Kritikát , akár milyen kritika is , velünk kapcsolatban nem fogadunk el a szobában , mivel a szoba nem rólunk szól.

Kritikákat az említett e-mail címre várjuk.
Válaszolni is fogunk.

A szoba nem kötelező.Tehát akik csak balhézni , illetve a felsorolt viselkedési formákban akarnak megnyílvánulni ,azokat kérem tisztelettel,hogy ne tiszteljék meg szobánkat.

 

Mivel mi sem megyünk be más vallásos szobákba ( szobátokba ) balhézni,szemtelenkedni, csípkelődni , illetve az ott tartozkodó egyéneket lejáratni. így megkérem a tisztelt ing viselőit , hogy Ők se tegyék. Nőjjenek fel.
Közöljük,hogy különböző megmérettetésekben nem veszünk részt. Nem megyünk bele tesztelgetésekbe.

Nem szeretnénk semmit sem bizonyítani , bizonyítottunk már eleget az életben , sok élő előadást tartottunk már kissebb - nagyobb " csoportoknak " .

Nem azért vagyunk a chaten,hogy tudásunkat,mivoltunkat bizonyítsuk.Nem azért vagyunk a chaten,hogy büszkélkedjünk és villogtassuk tudsáunkat ,  magasabb színtű embereknek adjuk ki magunkat. Elég rossz példát láttam más Istentisztelettel kapcsolatos szobákban.

Közöljük továbbá , hogy versenyezni sem vagyunk hajlandóak a különböző vallási szobákkal.Amennyiben mindenképpen versenyezni szeretnél , javaslom Vágó István kvíz műsorait.

A szoba nem rólunk szól,hanem azon emberekről,akik belépnek hozzánk, tehát megkérünk mindenkit , hogy ne a mi személyünkel foglalkozzon.Mint ilyenkor szokás, illetve már előírás,nem minden esetben adjuk ki magunkat, ( tehát a ki vagy ,honnan vagy , hol szolgálsz stb, kérdésekre nem válaszolunk ) utalok itt a multévi pap támadásra, ahol egy pap chaten kiadta magát egy embernek,majd sajnálatos módon, az az ember megkereste és ittas állapotban bántalmazta.Ezért érthető és logikus is,miért nem adjuk ki magunkat.Természetesen kivételek lehetnek,volt is már rá példa.

 

 

 A szoba élete

 

 

 

Az Egyház szobában előadásokat tartunk , ezek többnyire vasárnaponként vannak miről természetesen tájékozódást adunk. Ezekre az előadásainkra mindenkit szeretettel várunk. ( természetesen bármilyen vallás iránt érdeklődőket is szívesen fogadunk ) Az előadásra célszerű időben megjelenni , hogy ne maradjatok le az adott előadás menetéről.Az előadás alat senki nincs bábelben , de kérünk mindenkit,hogy várja meg a bevezető előadás végét,majd utána szóljon hozzá.
Kérünk mindenkit,hogy tisztelje meg a másikat azzal,hogy megvárja a véleményét és majd csak utána válaszol.Tartsa tiszteletben a másik véleményét. Vitatkozni lehet,de csak ha tiszteled a másikat és a vita kultúrált.

 

Más napokon a szobában leginkább önelmélkedés , öngondolkodás van.

Persze beszélgetések is vannak , miket a bent lévő emberek alakítanak ki.

Közöljük továbbá , hogy a szobát nem kimondottan  imádkozás céljából nyitottuk. - Több olyan szoba is van már, ahol ezt megteheted. - Kérünk Titeket , hogy ezt vegyétek figyelembe és eszerint alkalmazkodjatok.

 

 

 

 

 

A szoba vezetői

 

 

 

 

 

 Rektorok :                  Keller atya     és       Gertner atya 

 

 

 Szoba operátorok :                 @Gabriel atya 

                                                           és

                                     @Boldogság Nővér

 

 

 

 

Módosítással helybenhagyva : 2008-11-12