Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép

uj.katolikus.hu/bibliaeve.php

 

Jézus-ösvény a Somlón

Juliusz Janusz pápai nuncius megszentelte október 5-én a Biblia éve alkalmából elkészült 12 kilométeres „Jézus-ösvényt”, amely a Kolontáron felépített eredeti méretű betlehemi barlangtól a Somló tetején lévő „mennyországig” vezet.

A zarándok- és hittanösvény további állomásai a szintén korhűen megépített názáreti ház, benne ácsműhellyel, a lelki gyógyító központ és a biblikus kiállítás három devecseri helyszínen, a keresztútöröm útja a hegy oldalában, amely felvezet hazánk egyik legszebb pontjára, a Somló tetejére.

A betlehemi barlang előtt Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök, a gyógyító központnál Dalma asszony köszöntő szavait hallgathatta meg a hívők közelből és távolból érkező, nagyszámú serege. Az avatás a pápai nuncius ünnepi szentmiséjével kezdődött, a szentbeszédet Tarjányi Béla biblikus professzor, a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat vezetője mondta. A felemelő ünnepség a devecseri Papkertben, a názáreti ház közelében elfogyasztott bibliai lakomával (lencsefőzelék, báránysült, somlói bor) zárult. A kezdeményezés és a megvalósítás Mód Miklós devecseri plébános érdeme.
Borszörcsökön és a feltámadt Jézus találkozásait megörökítő szoborcsoportokkal benépesített

 


További információ:
Biblikus Koordinációs Iroda
8460 Devecser, Petőfi tér 10.
Tel/Fax. 88/224-091, 20/823 0596, 30/523-4115
E-mail: devecser[kukac]somlo.hu